Varmasti myös edullisin. Onko muiden halaaminen sinulle luontaista? Halaatko törmätessäsi tuttuihin tai jopa uusiin tuttavuuksiin? Miksi halaaminen tuntuu olevan meille suomalaisille vielä niin hankala asia?

Jokainen kohtaaminen on mahdollisuus. Jokainen persoona, ihminen on uniikki. Jokaiselta voi oppia jotain. Se miten kohtaat toisen ihmisen, vaikuttaa tapaasi vastaanottaa mahdollisuuksia enemmän kuin ehkä ymmärrätkään.

Halaus. Jään murtaminen, lämpimän ja avoimen yhteyden muodostaminen ja vielä kaiken lisäksi jotain terveyshyötyjä? Kyllä, juuri näin.

Kun olet stressaantunut, allapäin tai vaikka olisitkin onnesi kukkuloilla, tunnetko kuinka kehosi kaipaa kosketusta? Ehkä et tunne, mutta muistat tilanteen, jolloin halaus on saanut olosi rauhoittumaan tai hyvän olon tunteen kaksinkertaistumaan?

Eikä ihme. Halauksen aikana aivoissamme erittyy oksitosiinia, joka saa aikaan hyvänolon tunteen. Myöskin stressihormoni kortisoli laskee. Vastustuskykymme vahvistuu sekä yleisesti motivaatiomme hyvänolon hormonien myötä nousee!

Viikon haasteeksi heitänkin sinulle, halaa. Halaa niin paljon kuin mahdollista, kohtaamisissa, mahdollisessa parisuhteessasi, ystäviäsi, lemmikkiäsi, isovanhempiasi, vanhempiasi tai vaikka sitä aivan uusimpaa tuttavaasi, kehen juuri törmäsit.

Saatat yllättyä.

Herkästi Vahva,
HS