"The power of p*ssy. True or not?" - Heini Salmi
1626
post-template-default,single,single-post,postid-1626,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

“The power of p*ssy. True or not?”

Juteltiin erään ystäväni kanssa hiljattain millaisista naisista inspiroidun. Ensimmäisenä vastasin älykkyys, seuraavana asenne ja kolmantena ulkoinen olemus. Ulkoinen olemus kun mielestäni on = kuin nämä kaksi aiempaa. Se ei välttämättä tarkoita tikkiin treenattua kroppaa tai edes hoikkaa vartaloa. Se koostuu täysin siitä, miten nainen kantaa ja tuo itsensä esille. Millainen asenne ja maailmankuva hänellä on.

Rakkaan äitini kanssa käytiin toinen keskustelu sosiaalisesta mediasta ja sen valtavaikutuksesta tänä päivänä. Sitähän kun ei kukaan voi kieltää. Saman keskustelun kävin myös muutaman miehen ja parin naispuolisen eri ikäisen ystäväni kanssa. Näkökulmia tuli siis useammalta suunnalta ja eri “genrejen” edustajilta. Tämä tekeekin aiheesta juuri niin mielenkiintoisen.

Jos sukellamme esimerkiksi yhdeksi suosituimmaksi nousseen sosiaalisen median muotoon instagramiin, väitehän pitää ainakin ulkoisesti tsekattuna hyvinkin pitkälti paikkansa. Sitä on turha lähteä kieltämään.

Seksi on kaikkialla. Se on suuri osa ihmisyyttämme ja tänä päivänä siitä voi jo sanalla puhua. Sitä tuodaan hyvinkin avoimesti eri kanavissa esille. Kuitenkin se, miten sitä tuodaan esille on vielä hyvin yksipuolista.

Se näkyy hyvin myös tässä instagramin ihmeellisessä maailmassa, tissit ja pylly “myy” eli saavat toisinsanoen eniten likeja. Siihenkin on tieteellistä fatkaa laittaa kehiin miesten yksinkertaisesti reagoivan keskimääräisesti sen kummemmin ajattelematta “like” kun tissi tai pylly vilahtaa kuvassa ( https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2739403/ ) .

Mutta tänä päivänä se iskee myös naisiin, naisiin kuitenkin eri tavalla ja erilaisissa konteksteissa. Naiset saavat itsevarmoista naisista usein inspiraatiota, kuvat, joissa nainen väläyttää paljasta pintaa viestivät enemmän olemuksellaan iloa, itsevarmuutta tai myös eräänlaista rohkeutta. Harvemmin naisiin iskee niinkään se riisuttu kroppa, jos kuva on muuten täysin tyhjä. Alastomuushan on myös eräänlainen taiteenmuoto, miksi maalauskursseilla aina ensimmäisenä opetellaan maalaamaan alaston ihminen?

Työelämässä kuitenkaan harvemmin menestyvät naiset, jotka ovat valmiita riisumaan itseään naps näin. Mutta se ei tarkoita etteikö seksuaalisuus näkyisi myös siellä. Seksuaalisuus kun ei ole vain seksi, riisuttu kroppa tai jokin toiminto. Puhutaan seksuaalienergiasta.

Tulevaisuudessa tulen varmasti kirjoittamaan pintaa syvemmälle blogin mukaisesti enemmän nimenomaan kokonaisvaltaisesta terveydestä, mihin kuuluu yhtälailla ihmisen seksuaalisuus. Jotta tämä teksti pysyy kuitenkin jotenkin hanskassa niin takaisin otsikon mietteeseen.

Seksuaalisuus on osana meitä ja mitä paremmin olemme sen kanssa sujut, ymmärrämme ja kunnioitamme itseämme, näkyy se väistämättäkin voimana ulospäin. Kuka tahansa voi riisua itsensä nips naps, mutta kuka tahansa ei uskalla jahdata unelmiaan.

Kuitenkaan sitä ei voi kiistää, etteikö seksuaalisuus olisi jonkinlainen meidän superpower oikeanlaisesti käytettynä. Niin miehillä, kuin naisilla. Niinkuin kaikessa muussakin, mikään ylikorostettu tai liian pitkälle viety harvoin myy. Näin näkisin sen tässäkin tapauksessa.

Siinä myös suuri syy sille, miksi se on niin iso osa meidän terveyttä ja siihen nähden siitä vielä hyvin vähän puhutaan. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, ihminen on ihmeellinen kokonaisuus..

Tästä on hyvä jatkaa.. 😉

<3:llä HS

Heini Salmi

No Comments

Post a Comment