TOIVEPOSTAUS: Tulevaisuuden tavoitteet ja unelmat seuraavalle 5-10 vuodelle. - Heini Salmi
1592
post-template-default,single,single-post,postid-1592,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

TOIVEPOSTAUS: Tulevaisuuden tavoitteet ja unelmat seuraavalle 5-10 vuodelle.

Aihe on ollut suhteellisen eläväinen ja varsinkin viimeisen vuoden aikana ajatukset tulevaisuuden haaveista ovat muokkaantuneet hieman erilaisiksi, mitä olisin vielä neljä vuotta sitten kuvitellut.

Ennenkaikkea toivon seuraaville vuosilleni terveyttä ja tasapainoa. Tarkemmin avaan aihetta kolmeen osa-alueeseen jaettuna; työ, vapaa-aika ja ihmissuhteet.

Seuraavat 5 -10 vuotta:

Työ/ Opiskelu
– Haluan tehdä työtä, mikä inspiroi, takaa riittävän toimeentulon sekä mahdollistaa sellaisen elämäntavan, missä on tilaa kehittää itseään. En halua enää joutua venymään ja paukkumaan jatkuvasti joka suuntaan, vaikka yrittäjänä toimisinkin. Tällä hetkellä viihdyn uudessa työpaikassani ja se on saanut miettimään yrittäjä uraani uudesta näkökulmasta. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ja kuinka suuri merkitys sillä onkaan, millaisen arjen itsellesi luot. Seuraavat vuodet haluan oppia pitämään arjen tasapainoisena, ilman sen suurempia “goalseja”. Ennen kuin joku nyt säikähtää, että minne se kunnianhimoinen nuori neiti on kadonnut niin stop, täältä vasta tullaan. Uskon, että juuri sillä tasapainolla ja maltillisella, pitkäjänteisellä tekemisellä ne todelliset tuloksetkin taotaan. Singahtelemalla joka suuntaan ei luoda pitkäaikaisia tuloksia.

Ihmissuhteet seuraavat 5-10 vuotta:

Ihmissuhteet, reallife kauniit ja rohkeat. Ei kiitos. Ihmissuhteissa kaipaan aitoutta, suoraviivaisuutta sekä luottamusta. Turha draama ei kuulu listalle. Panostan laatuun, määrän sijaan. Kuten tänäkin päivänä, toivon seuraavinakin vuosina olevani näin onnellisessa asemassa upeiden ystävien sekä rakastavan perheen ympäröimänä. Rakkaudesta hyvä esimerkki tuli joulun pyhinä vieraillessani molempien isovanhempieni luona. Heillä on avioliittoa useita vuosikymmeniä takana. Itse avioliitto ei ole listallani pakollinen, mutta se ajatus sen alla on kaunis. Ollaan niin sanotusti “me”, vaikka aina ei siltä tuntuisikaan tai kaikki ajatukset kohtaisikaan. Sitoutuminen pysyy, niin myötä- kuin vastoinkäymisissä. Se yhteys on syvempi kuin vain ihastuminen tai intohimo. Tottakai ne on oltava myös paketissa! Mutta jokainen tietää että rakkaus ja ihastuminen eivät ole vertailtavissa. Ihastumisia tulee ja menee, moni ihminen voi olla jollain tapaa ihastuttava, mutta syvempiä ihmissuhteita ei luoda sormia napsauttamalla. Ei lähdetä suhteeseen vain seurustelun pakosta tai siitä, että “täytyy olla joku”. Ystävien kanssa ollaan aiheesta juteltukin, kuinka ennen tunnuttiin arvostavan tällaisia arvoja enemmän. Nykyisessä tinder yhteiskunnassa meinaa välillä usko horjua, mutta kyllä, sellaiseen rakkauteen haluan vielä uskoa. Siellä on se “me yhteys” , tiimi. Haluan myös uskaltaa sitä itselleni toivoa. On siellä unelmien listassa myös yksi tai ehkä kaksi lasta (poikaa), muttei vielä lähitulevaisuudessa.

Vapaa- aika seuraavat 5-10 vuotta:

Kaikista kohdista vaikein muodostaa ajatuksesta tekstiksi. Viitaten ensimmäiseen osioon; “luo arjesta sellainen, mitä on mieluisa elää päivästä toiseen”. Silloin arki sisältää ripauksen kaikkia kolmea osa-aluetta työ, ihmissuhteet ja vapaa-aika. Tasapainossa keskenään. Oikeastaan vastaus tähän kohtaan on lähes sama kuin ensimmäisessä kohdassa. Kun tekee itselle inspiroivia ja mieluisia asioita arjessaan, se kokonaisuus ratkaisee. Kärjistettynä voisi sanoa vapaa-ajan olevan vain arkea ilman palkkatyötä. Aikaa keskittyä kokonaisuuden muihin osa-alueisiin, jotta se arki pysyy itselle mieluisana. Lepo, treeni ja hyvä ravitsemus esimerkkinä. Tai kuinka seuraavan 5-10 vuoden aikana haluan kehittää itseäni liikkujana mahdollisimman paljon. Loma matkat ja muut ovat tottakai ihania elämyksiä, mutta jos puhutaan viikottaisena käsityksenä vapaa-ajasta, on se silloin osa sitä arkea, eikä kuulosta kovin tasapainoiselta matkustella joka ilta.

Valmentajaani lainaten, on hyvä unelmoida isosti, mutta pitää mielessä, mitkä asiat todellisuudessa merkitsee. Ei sillä yhdellä tavoitteella tai unelmalla ole mitään merkitystä jos se polku sinne on pelkkää kuraa. Onnellisuus lähtee paljon pienemmästä. Siksi se polku on se, mikä merkitsee ja mihin haluan panostaa. <3

 

~ HS

Heini Salmi

No Comments

Post a Comment