Itsetunto. - Heini Salmi
1622
post-template-default,single,single-post,postid-1622,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Itsetunto.

Mikä on terve itsetunto? Missä menee ylimielisyyden ja hyvän itsetunnon raja? Aihe on taas niin laaja, että otetaan pieni katsaus päällisin puolin..

Sellaisia rajoja on hyvin haastava mitata tai määrittää, mutta se mikä takuu varmasti toimii ja kertoo myös paljon on käytös.

Niin kauan kun itse tiedät aikeesi olevan hyviä ei kenenkään pitäisi päästä nokittelemaan sinua elämässä alas. Itse ainakin aiemmin liian usein huomasin keskittyväni liikaa siihen, mitä muut minusta ajattelevat.

Paras ohjeeni terveeseen itsetuntoon on listata niitä asioita, joihin voit itse vaikuttaa ja joista useimmiten saat myös eniten positiivista energiaa. Kenelläkään ei ole oikeutta kohdella toisia huonosti, mutta valitettavasti se ei aina toteudu. Its called life.

Mutta hei, se ei ole sinun murheesi. Usein käytetään sanontaa niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Varmasti vastaakin, mutta sinun ei tarvitse olla se joka huutaa takaisin. Jos jonkun ahdinko purkaantuu sinuun niin hyökkäämisen sijaan, ojenna apusi, hymysi ja positiivinen energiasi. Se ehkä vastaanotetaan, ehkä ei. Parhaimmillaan se tukahduttaa toisen huudon ja muuttuu nauruksi, iloksi sekä kaikkien yhteiseksi onneksi.

Tällaisten eväiden kanssa, sietääkin olla rinta rottingilla ja varma askeleistaan. Itsevarmuus on yksi suurimpia voimiamme. Ei ole itsekästä tai ylimielistä ottaa aikaa oman hyvinvointinsa hoitamiseen. Päinvastoin. Kun sinä voit hyvin, on myös ympärilläsi olevilla ihmisillä hyvä olla.

Sanonta “itsevarmuus on seksikästä” ei ole aivan tuulesta temmattua. Millään lisäkkeillä, meikillä tai leikkauksilla ei korjata sitä faktaa. Ne voivat nostattaa itsetuntoa kyllä, mutta todellisuudessa se lähtee paljon syvemmältä.

~ HS

Heini Salmi

No Comments

Post a Comment