"Vahvan kontrollin suorittaja" ihminen puhuu nyt, lepäämällä tavoitteisiin. - Heini Salmi
1551
post-template-default,single,single-post,postid-1551,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

“Vahvan kontrollin suorittaja” ihminen puhuu nyt, lepäämällä tavoitteisiin.

“Menestyjä lepää silloin, kun suorittaja stressaa”- näin kirjoitti Pippa Laukka Helsingin Sanomissa 29.11.2017. Tämä kolahti minuun jo silloin. Olen koko pienen ikäni ollut todellinen unelmoija. Löydän itseni helposti tilanteista, joissa uskon ihmisten suuriin puheisiin sinisilmäisesti. “Koska kaikkihan on mahdollista jos vain uskoo itseensä.” Tai näkemässä asioita kiiltokuvamaisesti. Mikäänhän ei jatkuvasti ole pelkkää kiiltokuvaa, kenelläkään. Unelmointi on elämälle suola, kuten tulisi olla myös realismi omien prioriteettejensa suhteen. Vuorokaudessa on 24h ja ihminen on fyysis, psyykkis, sosiaalinen kokonaisuus.

Tämä tulisi muistaa myös jahdatessaan tavoitteitaan. Olivat ne sitten mitä tahansa, millä elämän osa-alueella tahansa. Jokaisella meillä on omat kiinnostuksen kohteemme sekä unelmat. Toinen unelmoi perhe idyllistä, toinen miljoona bisneksestä ja kolmas maailmanympärysmatkasta. Jokainen unelma on arvoisensa.

Kun lähtee kokoamaan omaa arkeaan tulee aivan aluksi miettiä niitä omia tavoitteitaan. Sen jälkeen olisi hyvä omata se realismi ihmisen “kolminaisuudesta” ja miten se näkyy omassa persoonallisuudessa (esim.extrovertti lataa akkunsa ihmisten seurassa, introvertti yksin). Mitä paremmin tiedostat ja tunnet itsesi, sitä lähempänä olet tavoitteitasi. Kuulen usein lähipiiristäni yllättyneitä kommentteja päivistä kun sanon etten ajatellut tehdä kummempaa, vain olla. Ymmärrän tämän täysin, koska olen aktiivinen ihminen ja minusta saa helposti kuvan että olen jatkuvasti jossain juoksemassa. Moni jopa yllättyy introvertti puolestani, joka latautuu parhaiten yksin tai todella läheisen ihmisen seurassa.

Välillä sitä kuitenkin löytää itsensä vain suorittamasta ikään kuin jotain “elämän tehtävälistaa” , silloin pysähdyn ottamaan kertauskurssia omista tavoitteistani sekä  toiveista siitä, mitä haluan elämältäni. Kaikkeen emme voi elämässämme vaikuttaa ja siksi tulisikin keskittyä niihin asioihin, joihin voit. Keskittyä siihen, mitä siellä SINUN listassasi tulisi olla, jotta näihin SINUN toiveisiisi löytäisit tien.

Sitä helposti jäädään vain suorittamaan. Vaikkei tällaista mitään “oikeaa tehtävälistaa elämälle” ole olemassakaan. Yleisiä “standardeja” ja paineita tosin tulee joka suunnasta.

Joskus olisi hyvä vain taputtaa itseään olkapäälle ja kiittää, sen sijaan että miettii mitä kaikkea vielä pitäisi tehdä. Kun teet asioita sinulle sopivalla tavalla, ei arkesi tulisi tuntua pelkältä stressiltä ja suorittamiselta. Helpommin sanottu kuin tehty, jokaisen kiiltokuvan takana on särö. Elämä ei ole yhtä kultaista keskitietä, mutta toivon tästä ajatuksesta olevan apua omalla tielläsi.

<3 HS

 

 

Heini Salmi

No Comments

Post a Comment