Ne elämän isot, pienet asiat. Mitä haluan elämältä? - Heini Salmi
1499
post-template-default,single,single-post,postid-1499,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Ne elämän isot, pienet asiat. Mitä haluan elämältä?

Kiireetön sunnuntai aamu, nälkä kurnii vatsassa, mutta pidättelen sitä vielä hetken. Rakas ystäväni on puhunut vievänsä minut brunssille synttärilahjaksi. Odotan jo kuinka löydän itseni ravintola Kiilasta nauttimasta maukasta ja monipuolista brunssia, kaikessa rauhassa, hyvässä seurassa.

Katson viereeni. Minua tapittaa jalkojeni juuressa pieni ja suloinen musta karvapallo, joka syöksee yllättäen syliini. Hän on Nipsu, rakas kääpiövillakoirani, joka tuo iloa ja hymyä niin minun kuin myös monen muun päiviin. Otan läppärin käsiini, alan miettimään tätä tekstin otsikkoa. Mietin, kuinka ihmiset havittelevat suuria asioita ja unohtavat olla tyytyväisiä niistä elämän pienistä perusasioista. Elämä on juuri niin kaunis ja onnellinen kuin mitä teet siitä.

Mitä mä haluan elämältä? Tasapainoa. Mä haluan herätä mun sunnuntai aamuihin rauhassa, koska maanantai aamut saattavat mennä tiukille kiirehtiessäni töihin tai kouluun. Mä haluan huolehtia omasta hyvinvoinnistani, niin levosta, liikunnasta kuin ravinnosta. Ne on kuitenkin kaiken peruspilari, vaikka joku yrittäisikin sun tasapainoa horjuttaa. Mä haluan mun ympärille aitoja ihmisiä, kenestä mä välitän, mutta myös aitoa välitystä takaisin. Haluan ihmissuhteita, joissa voin olla aidosti oma itseni sekä kirjaimellisesti ajoittain vain olla. Joka sunnuntai ei tarvitse olla brunssilla ravintolassa tai mitään muutakaan spesiaalia, se hetki yhdessä on jo itsessään arvokas. Mulle pääasia on, että molemmat arvostaa sitä.

Mä haluan olla hyvä työssäni ja saada lisää oppeja opiskelun kautta. Mä haaveilen myös menestymisestä. Mutta loppupeleissä se on mulle täysin toissijasta. Arjessa mä haluan, että pystyn elättämään itseni ja nauttimaan työstä sekä opiskelusta. Urheilu on mulle henkireikä ja mä haluan kalenterista sille aikansa. Kuten myös läheisille ja ystäville. Mä haluan olla läsnä. Mutta ajoittain mä haluan myös täyttä rauhaa ja olla yksin. Ladata akkuja.

Loppupeleissä siis ne perusasiat on juuri ne, mistä voi saada rutkasti onnellisuutta elämään ja niitä tulisi vaalia. Jos sulla on myöhäinen sunnuntai aamupala hetki tai vaikka luet tätä tekstiä kahvin äärellä työpaikalla, mieti kuinka onnellinen sä olet – just siinä, sellaisenaan ja mitä kaikkea sulla onkaan ympärillä. Älä vertaa itseäs muihin, ole vaan siinä hetkessä.

Onnellisuutta sunnuntaihin. <3

~ HS

Heini Salmi

No Comments

Post a Comment