Mitä jäljelle jää jos kasvonsa menettää. - Heini Salmi
1564
post-template-default,single,single-post,postid-1564,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Mitä jäljelle jää jos kasvonsa menettää.

Oli ajatukseni vielä reilu kuukausi sitten. Sain allergisen reaktion yhä tietämättömästä syystä, pahin vaihe kuitenkin on saatu selätettyä ja tutkimukset etenee.
Kuten otsikon kuvasta näkyy, kyseessä ei ollut mikään aivan pieni reaktio ja turvotus tuntui hengitysteissä asti. Onneksi apu oli lähellä ja happi kulkee taas.

Luonnollisesti tällaiset tilanteet laittavat miettimään. Kasvoni eivät ole toipuneet aivan hetkessä. Lähes tuolla naamalla tuli myös muutama “edustustyö” keikka repäistyä. Yksityisyrittäjyys kun ei aina jätä vaihtoehtoja. Hengitystiet saatiin nopeasti lääkkeillä auki. Jäljelle jäänyt turvotus ei varsinaisesti ollut muu kuin “kosmeettinen haitta” työnteolle.

Jokainen kollegani voi kuvitella miltä tuntuu työskennellä messuilla “pallokalana”. Varsinkin lähimmät kollegani, jotka minut todella tuntevat. Toteutan työni tunnollisesti ja haluan antaa itsestäni 100%.

Olisiko tässä vihdoin elävä todiste siitä, mitä hyvin toteutettu PR työ todella meinaa? “Edustustyöt” termi ei tarkoita edustamista vain ulkoisesti (kuten valitettavan usein ymmärretään). Työni ei ole esitellä itseäni / hymyäni. Edustan asiakkaani firmaa/ tuotteita. Missikilpailut ovat asia erikseen, joihin en ole koskaan ottanut osaa. Toki työnkuvaani kuuluu siisti ja huoliteltu olemus, kuten monissa muissakin työpaikoissa. Mallin työt kuvitellaan olevan asia erikseen, mutta tarkemmin ajateltuna, esittelen päälläni olevaa tuotetta. Tuotteenkin voi kantaa ja tuoda esille monella tapaa!

Kasvojeni reaktio sai hetkellisesti miettimään keikkojen peruuttamista. Se ei lähtökohtaisesti ole mukava ajatus. Siihen sisältyy yrittäjänä myös aina pieni riski, tulevaisuuden yhteistyötä ajatellen.

Edellisessä blogipostauksessani puhuin pysähtymisestä. Nyt oli sen paikka. Listasin ylös vahvuuteni PR puolella ja ulkonäköön liittyvät tekijät jäivät listassa viimeiseksi.

Muutama nielaisu, peiliin katsomisen skippaus ja menoksi! Loppujen lopuksi työkeikka oli yksi opettavaisimpia. Taustalla usein piilee pelkoja, jäänkö tämän näköiseksi? Mitä sitten teen? Mitä muut ajattelevat? Koska pelkoihin keskittyminen ei vie elämässä eteenpäin, päätin vain tehdä parhaani. Annoin kaikkeni, mihin sillä hetkellä pystyin. Niillä resursseilla, mitä minulla oli.

En tunne ketään kenelle ulkonäkötekijät eivät olisi edes jollain arvoasteikolla elämässä. Niin myös minulla. Muutaman kuukauden kokemus (enemmän ja vähemmän) neiti pallopäänä on ollut hyvä todiste siitä, että niiden arvo ei kuitenkaan ole mitään ilman sitä sisintäsi.

Pyri siis keskittymään siihen mitä sinulla on ja rakentamaan siitä energiasi!

Kuva: Elias Metsämaa

<3 HS

Heini Salmi

No Comments

Post a Comment